Wij zijn Dijvler

Dijvler is een innovatief en gedreven Nederlands bedrijf met een passie voor kwaliteit. Onze roots liggen in Hardinxveld-Giessendam, waar nog altijd onze werkplaats ligt. Al ruim 45 jaar zijn we dé specialist in het ontwikkelen, produceren en onderhouden van lieren en toebehoren, zoals ankers, kettingen en staaldraad voor de binnenvaart.

In 1977 legden de broers Gerrit en Anton jr. samen met hun vander Anton van der Vlerk de basis voor wat uitgroeide tot het huidige Dijvler. De passie voor kwalitatief hoge lieren zit in de familie verankerd en zorgt ervoor dat vele binnenvaartschepen al op de lieren van Dijvler konden vertrouwen.

 • Typisch Dijvler:
 • Eigen, bewezen ontwerpen.
 • Kennis tot aan de diepste lagers.
 • Ingemeten aan boord, of ingetekend op de tekening van de klant.
 • Klant-specifiek geassembleerd in Hardinxveld-Giessendam.
 • Onderhoudsarm door de superieure kwaliteit.
 • Altijd en overal snelle en persoonlijke service, ook wanneer het geen Dijvler lier is.
 • Uitgebreide voorraad.
 • Bureau Veritas en Lloyds gecertificeerd.
 • Goedgekeurd conform de meest recente ATEX-richtlijnen.
 • Mogelijkheden om onderdelen in RVS uit te voeren.

Manier van werken

Innovatieve specialist

Als specialist hebben we ons volledig toegelegd op het optimaliseren van lieren. We verwerken onze jarenlange kennis en ervaring in innovaties die het bedieningsgemak vergroten en de slijtage verkleinen. Innovaties die leiden tot degelijke lieren, die langer mee gaan en minder onderhoud behoeven, en slijtvaster zijn tijdens intensief gebruik.

Eigen ontwerpen, extern gecertificeerd

Met als uitgangspunt onze eigen tekeningen en ontwerpen hebben we de beste toeleveranciers geselecteerd die onze kenmerkende Dijvler componenten leveren. Alle producten zijn door ons ontwikkeld, en extern gekeurd en gecertificeerd door Bureau Veritas en Lloyds met onder andere het Marine Design Appraisal. Tevens zijn onze lieren goedgekeurd conform de meest recente ATEX-richtlijnen.

Kwaliteit en service, op maat gemaakt

In de werkplaats in Hardinxveld-Giessendam assembleren en controleren we iedere lier klant-specifiek. Startpunt is altijd een goed gesprek over het programma van eisen van de klant. Op bestaande schepen meten we aan boord in, om er zeker van te zijn aan de hand van onze eigen specificaties het juiste maatwerk te leveren. Bij nieuwbouw tekenen we in op de tekening van de klant.

Als specialist begrijpen we als geen ander de wensen van onze klanten, kunnen we snel reageren met service en kennis. Samen met de bewezen kwaliteit die we leveren, zijn dat de twee pijlers waar we voor staan: kwaliteit en service.

Team, missie, geschiedenis

Team

Een hecht en complementair team van zeven mensen werkt dagelijks vanuit het kantoor en de werkplaats in Hardinxveld-Giessendam aan de passie van Dijvler: de beste lieren voor de binnenvaart.

Missie

We voorzien de binnenvaart van de beste lieren voor het schip. Met bewezen kwaliteit, en altijd service waar nodig, zorgen we dat geen schip met een Dijvler lier onnodig stil ligt. Omdat een schipper op zijn lieren moet kunnen vertrouwen. Wij zijn Dijvler. Dé lierenspecialist voor de binnenvaart.

Geschiedenis

Toen Gerrit van der Vlerk samen met zijn vader en broer in 1977 zijn onderneming in scheepsbenodigdheden startte, kon hij niet vermoeden welke vlucht zijn onderneming zou nemen. Door de jaren heen ontstond een specialisatie in lieren en ankers, kettingen en staalkabels. In de ruim vier decennia dat het bedrijf bestaat is de aard van de werkzaamheden aanzienlijk veranderd. De inzet, vakmanschap en het kwaliteitsbewustzijn zijn altijd gebleven. In de beginjaren lag de focus op revisie en reparatie. In het afgelopen decennium heeft Dijvler zich ook gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van nieuwe ankerlieren.

Het stokje werd in 2019 aan Laurens van Gelder overgedragen, die Dijvler overnam van Gerrit van der Vlerk na ruim 42 jaar. Laurens bouwt verder op de prachtige basis die er staat. En zet in op nieuwe ontwerpen en innovaties. Daarmee is weer een nieuw hoofdstuk aangebroken, waarmee Dijvler klaar is voor de toekomst.